Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Φωτιά, εκλογές και ένα βρώμικο σώβρακο

Θα σας πω μία ιστορία. Οποιαδήποτε σύμπτωση με πραγματικά γεγονότα (δεν) είναι τυχαία και πέρα των προθέσεων του συγγραφέα. Ο συγγραφέας (δεν) φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε συμπεράσματα εξάγει ο αναγνώστης.
Καλύ τύχη.


Φωτιά
-----------------------------
Φορούσε ένα τζιν και μια μπλε λερωμένη μπλούζα. Χτύπησε το κινητό του. "Ναι τώρα πάω" είπε και το έκλεισε. Μπήκε σε ένα άσπρο Lada Rover του '90. Ούτε υδραυλικό τιμόνι, ούτε ABS ούτε CD player. Και είχε μία ώρα οδήγηση μπροστά του. Θα έκανε μεγάλο αγώνα μέχρι να τελειώσει ολόκληρη τη δουλειά. Στην διαδρομή κοίταζε με απάθεια τα δάση, τις πολυκατοικίες και..."ΠΑΦ"! Άκουσε κάτι να σκάει στον προφυλακτήρα. Κοίταξε στους καθρέφτες πανικόβλητος και είδε μία γάτα να σπαρταράει. "Πάλι καλά που δεν έσπασε ο προφυλακτήρας με αυτό το σαράβαλο που μου δώσανε", σκέφτηκε κατευθείαν. Άρχισε να τραγουδάει μόνος του "I feel safe in New York City,I feel safe in New York City. Ooooh yeah!".



Εκλογές
-----------------------------
"Ναι. Μισό λεπτό". Σηκώθηκε από την καρέκλα, χτύπησε την πόρτα του πρωθυπουργού.
"Σας ζητάνε"
"Έχω δουλειά όχι τώρα"
"Είναι απασχολημένος. Ναι."
Διάφοροι περίεργοι τύποι με κουστούμια έμπαιναν και έβγαιναν από το γραφείο παραμελώντας τελείως την γραμματέα.
"Γράφε : Η οδύνη μας είναι μεγάλη. Όλοι οι Έλληνες είμαστε συγκλονισμένοι. Το Κράτος θα δώσει στους πληγέντες εισφορές. Είμαστε μαζί σας. Στο πλάι του Έλληνα πολίτη."
"Μάλλον καλύτερα θα ήταν τη λέξη Κράτος να την αντικαταστήσουμε με την λέξη Πολιτεία"
"Ναι βέβαια έχεις δίκιο. Πόσο χρόνο έχουμε;"
"Σε μισή ώρα η δράση θα έχει ξεκινήσει. Σε μία ώρα το θέμα θα το καλύπτουν ήδη οι δημοσιογράφοι. Σε μιάμιση ώρα θα βγείτε στον αέρα."
"Μάλιστα. Κανόνισε να υπάρχουν πολλές ζημιές. Και ύστερα τον "δράστη" τον θέλω στη φυλακή. Και να μαθευτεί γρήγορα."
"Πείτε πως έγινε ήδη"



Το βρώμικο σώβρακο
-----------------------------
Σειρήνες, περιπολικά, πυροσβεστική! Φωτιές παντού σε όλη την Ελλάδα! Κατά μέσο όρο 80 νεκρούς μέχρι τώρα βγάζουν τα κανάλια. Σπίτια καίγονται ολόκληρα, γέροι κλαίνε, νέοι τρέχουν και προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές με κουβάδες, κλαριά, ό,τι μπορεί ο καθένας. Δημοσιογράφοι τρέχουν με κάμερες και μικρόφωνα να καλύψουν τα γεγονότα, ιδρωμένοι, βραχνιασμένοι, μέσα στις στάχτες. "Μας κάψανε όλους ρε πούστη μου!", σκέφτηκε ενώ καθόταν μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης". Ένας δημοσιογράφος άρχισε να φωνάζει "Εγώ θέλω να μου πείτε ποιος φταίει! Δε μ'ενδιαφέρει κύριε! Δε μ'ενδιαφέρει! Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Δεν μπορεί Έλληνες πολίτες να χάνουν έτσι τις περιουσίες τους! Ας αναλάβουν κάποιοι μία ευθύνη επιτέλους σε αυτή τη χώρα!". Έβαλε το δάχτυλό του βαθιά μέσα στο ρουθούνι του και σκάλιζε τη μύτη του παθιασμένα, ενώ τα μάτια του ήταν καρφωμένα στην οθόνη. "Οι πυροσβέστες κυρίες και κύριοι κάνουν ότι μπορούν. Εδώ δίπλα μου βλέπουμε το σπίτι να καίγεται ενώ βλέπουμε το παιδάκι αυτό (θα ναι δε θα ναι 18 χρονών) ορμάει μέσα στις φλόγες με μία κουβέρτα και χτυπάει τη φωτιά! ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ! Φωνάξτε κάποιον να βοηθήσει αυτό το παιδί! Ωχ! Κυρίες και κύριοι αυτή τη στιγμή μπροστά στα μάτια σας βλέπετε το παιδί να καίγεται ζωντανό! Είναι απίστευτες οι σκηνές που εκτυλίσονται μπροστά στα μάτια μας κυρίες και κύριοι. Να! Ένα δάκρυ τώρα κυλάει στο ζεστό μου μαγουλάκι! Αχ! Ήταν νέο το παιδάκι! (Ψυθιριστά : Το γραψες; Ωραία...)". Σταμάτησε να σκαλίζει τη μύτη του. Η κοιλιά του άρχισε να τον πονάει. "Μόλις με ειδοποιούν ότι ένας 55χρονος οδηγείται αυτή τη στιγμή για ανάκριση. Έφερε πάνω του έφλεκτες ουσίες ενώ κάτοικοι από διάφορες περιοχές τον είδαν με ένα άσπρο αμάξι Lada να περιφέρεται και να πετάει αναμένα τσιγάρα από δάσος σε δάσος. Πραγματικά συγκλονιστικό! Ένας άντρας 55 χρονών να έχει βάλει φωτιά σε 6 διαφορετικά χωριά μέσα σε μία ώρα. Ποιος θα το περίμενε; Ε; Πείτε μου εσείς τηλεθεατές ποιος;". "Κανένας ρε μπαγλαμά κανένας τί μας πρήζεις; Πο πο αυτό το χάμπουργκερ μου έκανε την κοιλιά σουρωτήρι". Πήγε τουαλέτα. Ενώ σφιγγόταν άκουσε ένα μικρό πλαφ. "Τώρα τώρα έρχεται το μεγάλο", σκέφτηκε και άρχισε να σφίγγεται περισσότερο.Η τηλεόραση στο διαπασών ακουγόταν : "Η οδύνη μας είναι μεγάλη. Όλοι οι Έλληνες είμαστε συγκλονισμένοι. Η Πολιτεία θα δώσει στους πληγέντες εισφορές. Είμαστε μαζί σας. Στο πλάι του Έλληνα πολίτη." ΠΛΟΥΦ!

5 σχόλια:

les_boi είπε...

_;)

sofi είπε...

Το σώβρακο ήταν του πρωθυπουργού, του οδηγού του Lada ή του καμεραμαν;
Θέλω να ξέρω, η απορία μου ταλανίζει το μυαλό και δεν μπορώ να ησυχάσω.
Έγω που κάθομαι σα γιαγιάκα μπροστά από την τηλεόραση, βλέπω τη καταστροφή και κλαίω, εγώ θα θελα ο οδηγός του Lada, ο πρωθυπουργός και ο καμεραμαν να γδαρθούν ζωντανοί. Ζητάω πολλά; Δεν νομίζω, τα τελευταία γεγονότα μας δίδαξαν οτι όλα μπορούν να συμβούν. Θέληση να υπάρχει μόνο.

Παρακαιρος είπε...

Το σώβρακο ήταν ενός απλού λαϊκου ανθρωπάκου (του Έλληνα στη συγκεκριμένη περίπτωση) που κάθεται και είτε κλαίγεται μπροστά από την τηλεόραση είτε δεν ενδιαφέρεται καθόλου...
Παρολαυτά θα μπορούσε να είναι και του πρωθυπουργού, του "οδηγού" ή του δημοσιογράφου...
Βάλτε τη φαντασία σας να λειτουργήσει.
Όποιο κι αν είναι το πρόσωπο...Όποια εκδοχή κι αν πάρετε θα καταλήξετε στο ίδιο συμπέρασμα : Την ευθύνη την έχει μία Α οντότητα που υποστηρίζει μία Β εχθρική (προς το σύνολο των οντοτήτων = ανθρωπότητα-περιβάλλον) οντότητα.
Υπάρχουν δύο περιπτώσεις.

1.Έστω Β = εκδοχή (πρωθυπουργός-"οδηγός"-δημοσιογράφος)
Τότε :
Α = μη Β (δηλ. ο λαός)]
Όπως καταλάβατε η Β είναι μία ομάδα με κοινά συμφέροντα αλλιώς δε θα μπορούσε να επιβιώσει σαν ομάδα.
2.Έστω Α = εκδοχή (πρωθυπουργός-"οδηγός"-δημοσιογράφος)
Τότε :
Β = μη Α (δηλ. ο λαός)]
Το ίδιο συμπέρασμα μόνο που εδώ ο λαός (η πλειοψηφία) στρέφεται ενάντια της ανθρωπότητας-περιβάλλον και άρα ενάντια στον εαυτό της. Αυτοκαταστρέφεται με λίγα λόγια ο άνθρωπος και η κυβέρνηση καλείται να προστατεύσει (ποιον?)...την μειοψηφία της...

Η δεύτερη περίπτωση απέχει πολύ από τη λογική...
Με απλά μαθηματικά, αν υποθέσουμε ότι η ανθρωπότητα υπερασπίζεται την ζωή και τη γη της, αποδεικνύεται ότι μόνο και μόνο η ύπαρξη κυβέρνησης θα έπρεπε να αποτελεί...ουτοπία για τους λίγους!

Anonymous είπε...

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο φίλος μας "conan" είναι ανοιχτόμυαλος άνθρωπος οπότε εγώ δεν έχω να επισημάνω κάτι σπουδαίο. Τα λέει και τα γράφει "κύκλοι" όλα μόνος του. Είναι μεγάλος μάγκας.
Αναφορικά με το σώβρακο
Δε θα μπορούσε να είναι του απλού ανθρωπάκου,φίλε. Είναι τεράστιο σε μέγεθος και ο καθημερινός ανθρωπάκος δεν έχει να φάει. Μπορεί να είναι των ανθρώπων που έχουν καταστρέψει την οικονομία μας γιατί μάλλον είχαν ως όνειρο ένα τεράστιο σώβρακο.
Μπορεί να είναι των φοιτητών που τρώνε από τα έτοιμα,δεν εννοώ τα φαγητά. Γνωρίζουν όμως να διαμαρτύρονται από την καρέκλα τους για κάθε θέμα. Στον τόπο μου το λένε μάγκας με ξένο κόλο.
Μπορεί να είναι των παιδιών που είναι στις φοιτητικές οργανώσεις, έχοντας καταντήσει μαριονέτες για ένα καλό βαθμό και ένα καλύτερο μεταπτυχιακό.
Ο λαουτζίκος πεινάει αλλά τρώει από το κουτόχορτο που τον κερνάει η τηλεόραση.
Όταν ξυπνήσει η νέα γενιά θα δεί ότι η ζωή μας δεν είναι η Mύκονος του star με τις ανορεξικές γκόμενες και τις άντρες να κρατάνε απλά τη μπυρά μην χάσουν καμιά φέτα από τις πολλές που έχουν φτιάξει ένα χρόνο στα γυμναστήρια.

Δεν είμαι ανώνυμος, απλά τα blogs είναι για να δημιοσιεύει ακόμα και ο κομπλεξικός αυτά που θέλει

Tasos είπε...

αχαχαχαχαχα! Γάμησε! πολύ ωραίο αδερφέ!